Welkom bij Talentenbank Aarschot!
Voor meer info over de digitale talentenbank of de bank op wieltjes, neem gerust contact op met...
T 016 55 06 79
G 0492 64 90 72
e-mail: buurtwerk@aarschot.be

Toekomstige vrijwilliger?

Ontdek het aanbod aan vrijwilligerswerk dat op je staat te wachten!
Bekijken

De talentenbank - op wieltjes

De talentenbank is een opvallende, mobiele zitbank aangedreven door een (brom)fiets. Bewoners worden aangesproken op evenementen, markten, wijkfeesten,... Ze krijgen een overzicht van vacatures van vrijwilligerswerk die zich op dat moment bevinden in de database. Tijdens dit informeel gesprek peilen we naar de interesses en de talenten van de inwoners. Een talentenblad dient als leidraad bij het gesprek. We registreren de talenten en interesses in een database en proberen de inwoners te linken aan vrijwilligerswerk op maat. Sommige talenten kunnen bovendien leiden tot nieuwe initiatieven in Aarschot.

De talentenbank op wieltjes zal op volgende plaatsen opduiken...
Ga zeker naar ons op zoek! Heb je niet zoveel geduld? Bel 0492 64 90 72
Meer weten

Talentenbank iets voor u!

Bekaflaan 31a - 3200 Aarschot - 0492 64 90 72 - buurtwerk@aarschot.be - facebook.com/talentenbank - twitter.com/DeTalentenbank

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je met een idee, droom, vraag, suggestie zit die je maar moeilijk bij iemand kwijt kan?

Het is de bedoeling dat we via deze "ik heb een idee"-knop ideeën van mensen aan elkaar kunnen koppelen waardoor er misschien leuke nieuwe dingen in Aarschot kunnen ontstaan!

De Talentenbank Wa is da?

Aarschotse scholen laten zich horen!

Aarschotse scholen verzetten zich massaal tegen armoede! Ze laten hun ongenoegen blijken met de optochten in 't centrum van Aarschot. Ze verenigen hun krachten en zamelen een berg droge voeding in ten voordele van voedselbedeling Kommaraf.

Osschot kwam uit uw Kot!

En of Osschot uit zijn kot kwam! Zich massaal verzette tegen armoede!
Enorme volkstoeloop op de site van cc Het Gasthuis op Osschot Komt uit uw Kot.

Osschot kom uit uw Kot!

Op zondag 16 oktober 2016 van 14 tot 18 uur is de culturele site volledig gereserveerd voor de Aarschotse bevolking. Je hoort wel eens de dooddoeners “Aarschot is dood, in Aarschot is er niks te doen.” Met ‘Osschot komt uit uw kot' bewijzen de Talentenbank, Facebookgroep Ge
zè van Osschot en CC Het Gasthuis het tegendeel. Van paardenmolen tot weggeefplein, optredens en zoveel meer!Iedereen mee!
Het initiatief kadert in de ‘Dag van verzet tegen armoede’ op maandag 17 oktober 2016. Het sluit aan bij de missie van de stad Aarschot om een gastvrije stad te zijn waar iedereen mee is,ongeacht leeftijd, afkomst, overtuiging, rang of stand.

Een greep uit het programma:

Café Chantant:

een podium waar lokaal talent de kans krijgt om zijn kunnen te tonen. Het podium verwelkomt ook onze Aarschotse trots K.I.A. oftewel Krapoel in Axe, die een ‘special act’ zal brengen.

Rommelmarkt

in de museumtuin, aangeboden door buurtcomité De Tuinwijk.
Zin om mee op de rommelmarkt te staan? Neem dan contact op met Willy Van
Thielen via willyvanthielen@hotmail.com of op het nummer 0485 02 24 87.

Deelmaaltijd

op het museumplein. Aan de grote hangtafel trakteren bewoners elkaar op een heerlijke maaltijd. Het concept is eenvoudig: kook iets lekkers, zet het op de hangtafel en smul van de Aarschotse keuken!

Het Repaircafé

in ‘t Bruine Café is het tofste café van het land! Laat alles wat niet meer werkt, herstellen in het Repaircafé: je oude toestellen, je fiets, je broek die dringend een retouche nodig heeft…

Vanalles!

Er staat nog veel meer op het programma: kermis,kofoniefuif,
danscursussen, petanque, toneeloptredens, workshop koorzingen, diverse optredens
van artiesten, boekenmarkt…

Kortom, voor elk wat wils.
Meer info?
Talentenbank Aarschot
Wout Plasmans
0492 64 90 72
www.talentenbankaarschot.be
facebook.com/Talentenbank
@DeTalentenbank

Check filmpje Frambike-Kookt

Lees hier "Frambike Kookt"-magazine

Klik op de afbeelding en bekijk het magazine!

Nu stellen we met trots ‘Frambike kookt’ aan jullie voor, een kookboekje met 28 recepten, samengesteld met producten die je bij de plaatselijke producenten kan kopen. Bij elk receptje vind je dan ook terug op welk adres je dat specifieke ingrediënt kan terugvinden. De recepten en foto’s werden gemaakt door chef-kok Stephan Geest en diëtiste Katia Delhaye.
We hebben dit Frambike-project kunnen realiseren dankzij de financiële steun van Vigez.
Graag willen wij alle vrijwilligers bedanken die van dit project een succes gemaakt hebben.

Het Frambike-team

POP UP Kinderboerderij

23 juni - 29 juni @ Museumplein (achter CC Gasthuis)
Kom met uw kleuter genieten op de POP-UP Kinderboerderij en beleef het leven op de boerderij (Kleuter animatie, producten van de boerderij, voorstelling Frambike Kookboek,...)

Opening What's Up Hangtafel!

Alle jongeren uit Aarschot worden op vrijdag 18 maart van 12:00-17:00 verwacht op de gratis RELEASE van de WHAT'S UP! - HANGTAFEL.
Met oa boksbal, benji, kapsalon, basket of Bicky voor ne euro

New! Boek zoekt aandacht Gelrode

Voortaan kunnen boekenliefhebbers ook in Gelrode boeken ruilen. Iedereen kent het … boeken die je niet meer vastpakt, boeken die je van voor naar achter kent, boeken die een miskoop blijken te zijn,…. Geen nood in Aarschot zijn er vier plaatsen waar een “Boek-zoekt-aandachtkast” staat! Plaats hier uw boeken die je niet meer nodig hebt en maak zo andere mensen gelukkig met jouw boek. Snuffel gerust ook eens in de kast tussen de verschillende boeken en wie weet… misschien vind je wel het boek waar je al jaren naar opzoek bent.

De nieuwe ruilbibliotheek is te bewonderen aan de oude jongensschool in de Pastoor Dergentstraat 48 in Gelrode. Eerder werden reeds ruilbibliotheken geopend aan de inkomhal van het stationsgebouw, in arbeidszorgproject ‘t Hofke Langdorp en in de Playoffs Sports Bar van het sportcentrum van Aarschot.

De doorgeefkast is een initiatief van de vrijwilligers van de Talentenbank Aarschot, Openbare Bibliotheek van Aarschot en KVLV Langdorp - Gijmel. De kunstenares van dienst is Rita Bouckaert.

Aarschot ruilt massaal

Naar aanleiding van de dag van verzet tegen armoede werd op 17 oktober het grootste geefplein van de Benelux georganiseerd in Aarschot

New! FRAMBIKE-TOUR

Met enige trots stellen de vrijwilligers van de Talentenbank de nieuwste fietssensatie doorheen het prachtige Hageland voor… ‘de Frambike-tour’.

Op deze route kunnen Aarschottenaren en andere sportievelingen zichzelf gezond fietsen. Bovendien kunnen ze tijdens hun tocht lokale, lekkere zelfgemaakte producten aan huis kopen. Op deze fietstour passeer je immers langs plaatselijke producenten van heerlijke, lokale producten die je gewoon bij hen aan de deur kan kopen.

Wens je extra info of brochures?

dienst Toerisme
Elisabethlaan 103
3200 Aarschot
016 56 97 05
toerisme@aarschot.be

Demerspray knalt!

Een project in het kader van 't naschools project. Een geslaagde samenwerking tussen De Klinker, Arktos en de Talentenbank

Houtgroep tovert met hout

Sinds dit jaar heeft Aarschot onder impuls van de Talentenbank een eigen Houtgroep 'De WoodWorms'. Elke woensdag om 19u00 komen bewoners van Aarschot samen en maken ze uit oude paletten leuke zaken voor Aarschot. Houtletters, bloembakken, tafels en banken,…

Meer info 0492 64 90 72

What's Up! Een schot in de roos.

Een project van de talentenbank, de klinker, buso de brug en arktos waar de jongeren werden geprikkeld om nieuwe talenten te ontdekken. Dit project kadert in het naschoolsproject.

Boek zoekt aandacht!

Zaterdag 18 oktober...Opening van de eerste ruilbibliotheek in Aarschot deze zal vanaf komende week te bewonderen zijn in het 't hofke in Langdorp. In de loop van het jaar zullen er nog ruilbibliotheken worden geopend aan het NMBS station, de sporthal, jongensschool in Gelrode en aan Jc De Klinker

Gratis Friet Voor Iedereen

17 oktober om 16u00 in de F. Timmermansstraat.

Op vrijdag 17 oktober 2014 trakteren de Talentenbank, het buurtcomité en de bewoners van de Gijmelbergwijk met gratis friet voor iedereen! Vanaf 16 uur zijn alle Aarschottenaren van harte welkom aan het aardappelveld aan de Felix Timmermansstraat.

Het concept is eenvoudig en kosteloos. Een 10-tal Aarschotse talenten namen het initiatief om aardappelen te planten op het braakliggend terrein aan de Felix Timmermansstraat. Dankzij de hulp van de technische dienst van de stad Aarschot werd het grasveldje omgeploegd en klaargemaakt. De familie Willems uit de Zavel schonk superlekkere ‘plantpatatten’ en K&K All 4 You stelt gratis een frietwagen ter beschikking.

Met het project ‘Friet voor iedereen willen we inspelen op de vraag van de bewoners van de Gijmelbergwijk om zelf groentjes te telen in de wijk. Aangezien de woningen in de wijk erg kleine tuintjes hebben, gaf de stad Aarschot de bewoners de toestemming om het braakliggend terrein aan de Felix Timmermansstraat te gebruiken voor het tuinproject.

Tijdens de ‘Friet voor iedereen’-actie kunnen geïnteresseerden zich inschrijven om zelf een gedeelte van het terrein te bewerken.

Meer info?
Talentenbank Aarschot – Wout Plasmans – 0492 64 90 72 – buurtwerk@aarschot.be

Buurtcomité Gijmelbergwijk - Dirk Van Rymenant - 0496 83 06 71

Eigen nummer voor FRAMBIKE

LEEN uw FIETS bel 0478 73 94 97

Breaking News: 2de Frambike -punt!

Voortaan kan u ook in de Gijmelbergwijk gratis fietsen ontlenen. De exacte locatie is Buurthuis Blokhut, Gijmelberglaan 2, 3200 AARSCHOT

Massaal naar Bora Bora!

Woensdag 21 mei 2014 stroomde de Grote Markt en het stadspark vol met kinderen en hun ouders. Er stond maar 1 opdracht op de agenda... "kilometers verzamelen om tot in het paradijselijk eilandje Bora Bora aan zee te geraken". En we zijn er geraakt… Meer zelfs, we zijn er 4 keer geraakt. Niet met het vliegtuig, de auto, de boot,… We hebben hiervoor bewogen! Gefietst, geklommen, gehoelahoept, gelopen, gesprongen, gehinkeld,… Niet alleen tijdens deze woensdagnamiddag werden er gezonde kilometer verzameld, we riepen de Aarschottenaars op om van 1 mei tot 21 mei hun kilometers te verzamelen. Zo hebben we in totaal maar liefst 80.668 km bewogen! Dikke proficiat aan iedereen!

EEN STRAF VOLKJE DIE AARSCHOTTENAREN!

Iedereen Bouwt Mee!

De Gijmelbergwijk viert dit jaar zijn 40ste verjaardag met veel toeters en bellen. Deze feestelijke verjaardag brengt natuurlijk ook met zich mee dat de huizen in de wijk 40 jaar oud zijn geworden. Dit maakt dat een aantal huizen van de wijk verouderd zijn en renovaties zich opdringen.

Op hun beurt bieden deze renovatiewerken verschillende kansen om jongeren een realistische werkervaring te geven. Op aangeven van de jongeren wordt er op deze manier gezocht naar een meer uitdagende, motiverende en realistische leersituatie.

Daarom namen Arktos en de talentenbank van de dienst welzijn het initiatief om samen met de sociale bouwmaatschappij, de verschillende vakscholen uit het Aarschotse(CLW Damiaaninstituut en Siba) en het woonproject Wonen aan de Demer rond de tafel te zitten. Met veel enthousiasme werd gebrainstormd over mogelijke werkervaringsprojecten binnen de sociale wijk. Er werden verschillende werkjes opgesomd die haalbaar zouden zijn voor de diverse jongeren van de scholen.

Een eerste concrete realisatie was een project met jongeren uit het deeltijds onderwijs van het CLW Damiaaninstituut en Arktos. De jongeren van het persoonlijk ontwikkelingstraject bereidden de werken voor en namen de afbraak van de woningen voor zich. Vervolgens plaatsten de jongeren uit de opleiding houtbewerking van het centrum leren en werken Damiaaninstituut de keukens.
Dit project werd zowel door de school als door de jongeren zeer positief geëvalueerd en wordt verder gezet en uitgebreid in de toekomst.
Dit is echter nog maar een eerste stap in de mogelijke samenwerking tussen de verschillende Aarschotse partners.

Iedereen bouwt mee aan de toekomst van Aarschot!

Duivenmelkers gezocht

Duivenbond De Zwaluw LangdorpAmbachtenPlanten en DierenSociaalSportiefAarschot
Heb jij een passie voor duiven? Zou jij graag duivenmelker worden? Neem dan zeker eens contact op of kom eens langs op vanaf half maart op vrijdagavon...
van 01 mrt '17 tot 01 aug '20

Helpers boekenmarkt

Poëzie Aarschot vzwCultuur - ArtistiekKlusjesHelpen op feestenAarschotMaandelijks
Heb je zin om maandelijks je schouders te zetten onder de organisatie van de boekenmarkt? Help mee bij opbouw en afbraak van de markt. Of los diverse o...
van 01 mrt '17 tot 30 nov '17