Welkom bij Talentenbank Aarschot!
Voor meer info over de digitale talentenbank of de bank op wieltjes, neem gerust contact op met...
T 016 55 06 79
G 0492 64 90 72
e-mail: buurtwerk@aarschot.be

Zoeken in de organisaties:

Organisatie
Naam
Gemeente

Gegevens wijzigen?

Is uw organisatie al vermeld? Of zijn bepaalde gegevens over uw vereniging niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Contact

Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst

In de Hagelandse academie beeldende kunst kan jong en oud terecht om kunst te beleven.

De lagere graad (6 - 11 jaar) beeldende kunst laten ontdekken via opdrachten die nauw aansluiten bij de kinderen hun leefwereld.

In de middelbare graad (12 - 17 jaar) wordt algemene beeldende vorming aangeboden. Jongeren nemen een duik in de boeiende wereld van de kunst. Ze maken kennis met uiteenlopende technieken en kunstdisciplines; tekenen, schilderen, grafische -en textiele technieken, vormstudie,... Daarenboven krijgen ze een aanvulling op het dagonderwijs die een springplank kan zijn naar het hoger kunstonderwijs.

Voorts kan men in de middelbare graad ook kiezen voor digitale beeldverwerking. Hier krijgen leerlingen een algemene beeldende vorming aanvullend met digitale beeldverwerking. Opdrachten zoals het ontwerpen van foto's en een animatiefilmpje in elkaar steken komen allemaal aan bod in dit atelier. Leerlingen leren beelden samenbrengen, zoeken naar mooie composities, enz.
Het artistieke tekenproces blijft in dit atelier evenwel essentieel om beeldend werk digitaal te realiseren.

Volwassenen ( 17 jaar) kunnen in de academie terecht voor het atelier initiatie hogere graad. Dit atelier biedt een uitgebreid programma voor studenten die willen proeven van wat de beeldende kunst te bieden heeft. Ook als je weinig of geen voorkennis bezit, is dit atelier zeer geschikt. De tweejarige opleiding omvat een aantal basistechnieken (tekenkunst, schilderkunst, grafische technieken, ruimtelijk werk ...) die men nadien verder kan uitdiepen in de hogere graad.

Ook kan met kiezen voor de ateliers hogere graad waarbij een keuze moet gemaakt worden tussen de verschillende disciplines tekenkunst (model), schilderkunst, beeldhouwkunst, vrije grafiek, kantwerk, keramiek of monumentale kunsten.

Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst

Adres van organisatieDiestsesteenweg 326
3202 RILLAAR
Websitehttp://www.habk.be

Kim Deboes

Directrice
Tel. of GSM0474 69 00 41
Emailadrescontact@habk.be

Model

Hagelandse Academie voor Beeldende KunstCultuur - ArtistiekAarschot
Hagelandse academie voor beeldende kunt zoekt een model die aan de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden voldoet. U bent bereid naakt te poseren. U kan...
van 03 mrt '15 tot 03 sep '18